Se poate trai din Apicultura?

Vînzare de produse


În primul articol postat de mine am spus ca o sa dezvoltăm sau , o sa va spun paşii folosiţi pentru a genera profit din apicultura . În primul rand pentru ca sa avem venit din apicultura trebuie sa ştim ceva despre asta, iar apoi sa vedem din ce am putea face profit . Dar ca si Apicultori mai mult de atat trebuie sa avem o idee despre ceea ce va genera profit în viitor . Sa spunem ca noi acum începem o afacere cu albine , ok ,mai întîi ne ocupăm de întreţinerea lor , după care de dezvoltarea lor , după care de înmulţirea lor, si apoi de îngrijirea a mai multor familii. Bun , ajungand pană în momentul în care avem mai multe familii atunci ar fii un timp perfect de a genera profit din acesta. Si cum ? În primul rand vom pune la cale o strategie . Si în ce consta aceasta? Vom vedea ce este posibil sa vindem ca si apicultor, sa avem venit :


  • Din miere ,producţia de miere care este generata de familiile noastre o putem tine sau o putem vinde , este drept ca preţul mieri a scăzut mult în ultimi ani , si adesea vad pe la ştiri ca nu mai poţi face avere cum se făcea odată doar din producţia de miere .Fiecare are modalităţile lui de a produce miere , important este ca atunci cînd cineva o cumpăra sa fie mulţumi de ea.
  • Din polen, polenul este un bun medicament pentru dureri , si mai mult de atat ,poate ,ca noi ca oameni mai maturi si mai în vîrsta nu ne gîndim la aceste medicamente naturale, fiind ca nimeni nu ne-a invatat cum sa mîncăm sănătos ,vrem ca copii noştri sa aibă o imunitate tare. Polenul este indicat în viaţa de zi cu zi a copiilor noştri.
  • Ceară , ceara poate fii sau nu prea un produs cu care sa faci prea mult cîştig , acum depinde si de cel care priveşte aceasta oportunitate . 
  • Propolisul, se vinde mai greu ca restul produselor , dar este de asemenea un bun medicament , si poate fii folosit ca si unguent pe rănile deshise.              (poate sa mai fie multe alte produse pentru cîştig )
  • Servicii de polenizare , uni oameni cu plantaţii pentru cîştigul lor personal , sunt dispuşi sa plătească pentru ca Apicultorul sa vină sa îi facă polenizare cu Albinele.
  • Prinderea de Roi, dacă un vecin care nu se ocupă de albine are un roi pus în copac , Dvs îl puteţi prinde si de aici în continuare toata lumea stie ce are de făcut.
  • Îndepărtarea abinelor din pereţii caselor, rareori se întîmpla la noi , dar dacă suntem dispuşi sa o facem din nou vom avea doar de castigat.Uni oameni caută asemenea apicultori sau cu , cunoştinţe de apicultura si îi plătesc pentru munca depusă ( iar ei se aleg cu o familie de albine si cu bani pentru munca sa.)
  • Familiile de Albine , aici toti ştim cum sa cîştigam din ele.Le inmulţim si apoi le vindem.
  • Roi ( timpuriu sau tarziu), si la acest capitol ştim ca facem roi iar apoi îi vindem.
  • Vanzare de Matci, aici nu am de spus nimic ,dar totusi este o optiune de a castiga si din acestea. Si este destul de banoasa.
balsam de buze

O putem vinde doar la en-gros ,si ne va da înapoi fundaţii pentru rame sau , putem crea noi ceva cu ele cum ar fii sa facem lumînări , aici va fii un link în care puteţi vedea cum se fac lumanarile din ceara acasă.
Poate ca mai sunt si alte modalitati de a face bani din albine , dar după cunostintele fiecaruia.Ok acum ca am stabilit ce am putea vinde sau din ce am putea face un profit , mic sau mare , as dori sa vedem cum am putea face lucrul acesta . Fiindca ne ocupăm de albine vecini ştiu ca avem produse de albine de vanzare, e ok ne vom face clientii noştri , sau poate avem uni clienti mai din departare, dar nu este îndeajuns doar vecini si prieteni sau rudele .Dar ceea ce vreau eu sa zic aici nu este ce am putea vinde , ci cum sa le vinde . Findca majoritatea care se apuca de apicultura nu prea au cunostintele necesare a ceea ce inseamna contabilitatea(am fost unul dintre acestia) , a ceeea ce insemna marketing si toate aceste , vom da vina pe saracele animale ca nu ne aduc destula miere sa o dăm la en-gros, ca ,cica mai nou doar asta se mai vinde . Haideti sa fim sinceri cati dintre noi ca apicultori am studiat macar un articol despre marketing? Si dacă am studiat de ce nu îl punem în aplicare ?
Apoi dacă noi ca si apicultori  creăm reclame care sa ne aduca clienti de peste tot,cum ar fii veniturile noastre ???Stiu ca are sa imi spuneti acum , dar cum as putea eu sa vand unuia din Braila dacă eu sunt din Buzau? pai simplu , 1 Ne vom face reclame care sa ajunga pană acolo , prin intermediul internetului vom putea crea reclame superbe care sa atraga cumparatorul . Iar după ce vom avea un cumparator trebuie sa îi oferim un produs de calitate nu zahar (cum obisnuiesc uni sa vanda ), si apoil fiindca stie ca produsele dvs. sunt de calitate vor veni din nou . Acum este momentul ,odata ce ne vom face un client , respectivul ne va aduce la ''firma'' noastra inca 2 în 2 luni . acum acei 2 ne vor aduca inca 2  clienti în 2 luni deci practic fiecare din clientul format ne va aduce inca unul în plus pe luna . În decurs de un an vom avea asa :
1 client =+1 client/luna                    1 luna
, vom avea acuma 2 clienti formati care ne vor aduce fiecare cate un client 
2 clienti =+2 clienti/luna                     2 luna
, acum 2 clienti care îi avem deja plus cei care au venit vom avea 4
4 clienti =+4 clienti/luna                     3 luna 
în decur de 12 luni vom avea în felul urmator :
8 clienti =+8 clienti/luna                      4 luni
16 clineti=+16 clienti/luna                   5 luni
......
.....
.....
.....
.....
.....
1248 clienti = +1248 clienti/luna  12 luni

Am pornit de la 1 singur om si am ajuns la 1248+  persoane care vor fii clienti noştri,si nu este neaparat sa le vindem miere , vom avea posibilitatea de alege din produsele de mai sus . Dacă vom studia puţin din puterea reclamei , si din marketing, vom putea face un castig din apicultura .Si DA se poate trăi din apicultura .

Daca doriti sa studiati cate ceva despr publicitate, este un om al publicitatii, care a fost numit Rege al publicitatiim  are o carte foarte interesanta despre cum sa faci unele reclame , scrisul din ele , si nu numai,

  David Ogilvy Despre Publicitate pdf

David OgilvyConfesiunile unui om de publicitate scribd




Dacă doriţi sa aprofundez în unele idei mai mult ,lasa-ti un comentariu, sau doar un simplu comentariu daca v-a placut .
Iar pentru noutăţi abomnativa la newsteller, în partea dreapta a pagini sau în josul pagini.

Multumesc de vizita 
Geo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu